Op vakantie is alles anders. Het eten lijkt wel lekkerder te smaken. De temperatuur is veel fijner. Je stapt zomaar een keer een museum in. Je blijft langer op en slaapt langer uit. En ook de locatie is anders. Je kunt in een hotel belanden, in een appartement, in een tent of in een bed & breakfast. Of misschien zelfs wel in een jeugdherberg. Maar het kan ook anders. Wat nou als je een eigen tuinhuisje hebt? Op een tuinencomplex of gewoon achterin je eigen tuin. Dan is het toch ideaal als je daar je vakantie doorbrengt? Om dan ruimte te besparen kies je natuurlijk voor een stapelbed. Je kinderen vinden een stapelbed vast geweldig. En jij en je partner hoeven niet eens apart te slapen. Wist je dat er een stapelbed bestaat waarbij je een tweepersoons bed onderop hebt?

Een stapelbed in je tuinhuisje

Het klinkt misschien een beetje vreemd, maar een stapelbed in je tuinhuisje is eigenlijk een prima plan. Helemaal wanneer je niet zoveel te besteden hebt en vakantie er misschien niet in zit dit jaar, kun je dan tóch op vakantie. Een vakantie in eigen tuin is ook heel erg fijn. En alle van alle gemakken voorzien. Ook voor logees is een stapelbed in je tuinhuisje een prima oplossing. Wanneer je het stapelbed niet gebruikt kun je de matrassen goed inpakken met plastic, zodat ze weer netjes zijn op het moment dat er iemand wil gaan slapen. Je hoeft er verder niet zoveel aan te doen. Even goed luchten van te voren en je bent er weer klaar voor. Vakantie in “Achtertuinia” klinkt nog hartstikke luxe ook!
Stapelbed

Een stapelbed op je volkstuin

Veel mensen hebben volkstuintjes. Voor de extra groenten, maar ook vaak omdat ze thuis geen tuin hebben en wel lekker naar buiten willen. Op veel van die volkstuinen mag je huisjes plaatsen waar je een aantal nachten per jaar mag overnachten. En dan is het natuurlijk ideaal als je daar een stapelbed neer zet. Een stapelbed neemt in verhouding maar weinig ruimte in beslag. Je kunt je tuingereedschap en je zaden en stekjes dus gewoon binnen zetten als je er niet slaapt. Ook hier is het slim om de matrassen goed in te pakken als ze niet gebruikt worden. Het zou jammer zijn als je matras het nieuwe onderkomen wordt van een complete muizenfamilie. Bij aankomst weer even luchten en je kunt weer heerlijk gaan slapen.